Freelance journalist
Freelance journalist

Watersport, Libanon & Duurzaam ondernemen

Met drie hoofdthema’s waar ik het liefst over schrijf, kan ik mezelf ook goed specialiseren in precies deze drie thema’s. Wat ik als journalist precies heb met watersport, Libanon en duurzaam ondernemen lees je hieronder. Benieuwd naar mijn persoonlijke verhaal over deze thema’s, klik dan op onderstaande button.

Thema’s

Watersport

Waarom watersport?

De watersport is vrij ongrijpbaar voor publiek. Tribunes zijn er niet en regels worden vaak niet begrepen. Als journalist is het daarom de kunst om de watersport interessant te maken. Door het vertellen van de verhalen van de sporters, verslag te doen van wedstrijden en het uitleggen van de sport aan het publiek.

Waarom ik?

Al jarenlang loop ik als professional in de zeilwereld rond. Hierdoor is mijn netwerk in deze specifieke watersport groot, menig zeiler ken ik bij naam en kan ik makkelijk contact mee maken. Van de zeilsport loop je vrij makkelijk door naar andere watersporten, die netwerken vloeien dan ook in elkaar over.

Libanon

Waarom Libanon?

Het is een land dat veelal slecht in het nieuws is. Niet heel gek gezien de grote problemen waar ze tegenover staan. Toch is er juist ook veel moois te vertellen over het land, en die kant wordt erg onderbelicht. Hoewel in ieder verhaal de explosie, de economische, de politieke of de elektriciteitscrisis wel een keer wordt aangehaald, worden ook alle redenen om voor het land te blijven vechten aangehaald. 

Waarom ik?

Sinds 2019 kom ik in Libanon, vlak voor de enorme economische revolutie startte. Ik leerde het land kennen als een heel open en gastvrij land met de liefste mensen van de wereld. Lekker eten en waanzinnige uitzichten, het hield niet op. Juist nu het land in zo’n diepe crisis zit, kan het ieder stukje positieve publiciteit gebruiken, en daar schrijf ik graag aan mee.

Duurzaam ondernemen

Waarom duurzaam ondernemen?

We kijken steeds meer weg van de snelle consumptiemaatschappij. Wat we vroeger nog als ‘geitenwollensokken’ zagen, is tegenwoordig helemaal hip en trendy. Gelukkig maar! We mogen wel wat zuiniger zijn met onze planeet aarde, en er zijn veel ondernemers die dit ook inzien.

Waarom ik?

Ik vind mezelf geen wereldverbeteraar, maar ik kan wel goed schrijven over dit soort verbeteraars. Om mij heen zie ik steeds meer mensen zich bewust zijn van hun aankopen, maar helaas is er ook nog een grote groep die je continu moet uitleggen waarom bepaalde keuzes niet bepaald duurzaam zijn. Zelf consumeer ik ook heel bewust en omarm graag nieuwe initiatieven die de wereld een stukje mooier maken.